Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «الف»
2024-05-05@18:19:59 GMT

مار سرخ در کجا لانه کرده است؟ + تصاویر

تاریخ انتشار: ۲۸ دی ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۴۱۷۹۶۵

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، اریک اشمیت، خلبان و باستان‌شناس آمریکایی در سال ۱۳۱۶ در جریان عکاسی هوایی از نقاط باستانی ایران متوجه وجود دیوار قرمز رنگی در منطقه گرگان شد.

بسیاری از کارشناسان باور دارند که همزمان با ساختن دیوار چین، دیواری در گرگان ساخته شد تا از تاخت و تاز قبایل صحراگرد جلوگیری شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

محمد یوسف کیانی باستان‌شناس ایرانی نیز در سال۱۳۵۰ طول دیوار را در حدود ۱۷۵ کیلومتر برآورد کرد؛ البته تا به امروز مشخص شده که دیوار گرگان 200کیلومتر طول دارد. این دیوار از جنوب دهستان (ترکمنستان کنونی) و شمال گمیشان (یکی از شهر‌های استان گلستان) شروع شده و از نزدیکی گرگان و رود گرگان می‌گذشته است. بنابراین با نام دیوار گرگان شناخته می‌شد؛ البته از نام‌های دیگر این دیوار می‌توان به دیوار بزرگ اسکندر، دیوار سرخ و مار سرخ اشاره کرد.

نام‌های دیوار سرخ و مار سرخ از آن جهت روی دیوار گرگان گذاشته شد که این دیوار با آجر‌های سرخ‌رنگ ساخته شده است. در اصل آجر‌های سرخ‌رنگ دیوار گرگان حگایت از قدمت آن‌ها در دوره ساسانی دارد و اکثر تاریخ‌نگاران اتفاق نظر دارند که بنای دیوار گرگان در زمان حکومت انوشیروان ساسانی ساخته و بازسازی شده است.

گردیزی در کتاب زین‌الخبار آغاز احداث دیوار را به یزدگرد اول و اتمام بنای آن را به انوشیروان نسبت می‌دهد. برخی از کارشناسان نیز معتقدند پسر بهرام گور ساسانی ساخت بنای دیوار را آغاز کرده و شاه پیروز ساسانی آن را به پایان رسانده است.

شایان ذکر است؛ مارکوارت در کتاب شهرستان‌های ایران ذکر کرده است که دیوار گرگان در زمان یزدگرد ساخته شده است. سعید نفیسی نیز در کتاب تاریخ تمدن ایران ساسانی به تعمیر بنا توسط مازیار (فرماندار طبرستان) اشاره کرده است. در این میان ابن اسفندیار، نویسنده کتاب تاریخ طبرستان و رابینو، نویسنده‌ دوره‌ قاجار نوشته‌اند که دیوار گرگان در دوران حکومت فرخان بزرگ، یکی از اسپهبد‌های دودمان دابویگان طبرستان ساخته شده است. دودمان دابویگان، دودمانی از شاهزادگان ساسانی است که از سال ۶۴۲ تا ۷۶۱ میلادی بر طبرستان و گیلان فرمانروایی می‌کردند.

شاید برایتان جالب باشد که بدانید نتایج پژوهش‌ها و کاوش‌های باستان‌شناسان داخلی و بریتانیایی، قدمت دیوار را قرن پنجم و ششم میلادی تخمین زده اند.

گفتنی است تصور می‌شود که دیوار گرگان دومین سد دفاعی دنیا، سومین دیوار بزرگ تاریخی جهان و بزرگترین دیوار آجری دنیا باشد. این دیوار همچنین طولانی‌ترین اثر تاریخی ایران است که طی ۹۰ سال ساخته شده‌است.

هم‌اکنون نشانه‌هایی از وجود دیوار سرخ دیده می‌شود. این دیوار در در ۲۹ تیرماه سال ۱۳۷۸ به ثبت ملی رسیده‌است.

منبع: الف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۴۱۷۹۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جزئیات طرح جدید برای انسداد مرز‌های شرقی؛ ساخت دیوار ۴ متری

جانشین فرمانده فراجا توضیحاتی را درباره طرح جدید انسدد در مرزهای شرقی کشور ارائه کرد.

به گزارش ایسنا، سردار قاسم رضایی درباره اجرای طرح انسداد مرز‌های شرقی گفت: مسئولیت مرز‌های کشور با فرماندهی انتظامی است و مرزبانی وظیفه کنترل و مدیریت مرز‌ها را دارد. در بعضی از مرز‌ها مانند مرز‌های شمال غربی و مرز‌های شرقی، تهدیداتی از آن سوی مرز‌ها وجود دارد که ما با آن مقابله می‌کنیم.

جانشین فرمانده کل انتظامی کشور ادامه داد: به عنوان مثال حمل و نقل مواد مخدر یا تردد اشرار و حتی نفوذ تروریست‌ها ممکن است از این مرز‌ها صورت بگیرد. در همین راستا و بنابر درخواست پلیس، مقرر شد انسداد‌های فیزیکی در این مرز‌ها ایجاد شود تا کنترل و مدیریت آن‌ها بهتر صورت گیرد.

رضایی اظهارکرد: بنابراین با مدیریت فراجا و استفاده از نظرات کارشناسی مرزبانی و بودجه‌ای که دولت تامین کرده است، مقرر شد از امکانات مهندسی رزمی ارتش جمهوری اسلامی ایران در ساخت این دیوار‌ها نیز استفاده شود. در صورت نیاز با سپاه پاسداران نیز هماهنگی‌هایی صورت خواهد گرفت و از ظرفیت آنان نیز استفاده خواهیم کرد. در واقع این طرح، طرح پلیس است که ارتش به خاطر داشتن دانش فنی مناسب اجرای آن را بر عهده گرفته است. در مجموع فراجا مسئول تامین امنیت مرز‌های کشور است.

وی با بیان اینکه همه منطقه دیوارکشی نخواهد شد؛ افزود: تنها در نقاطی که آسیب پذیری وجود دارد این انسداد فیزیکی ایجاد می‌شود. علاوه بر آن مرزبانان و مرزنشینان غیور ما نیز در تامین امنیت مشارکت دارند. خوشبختانه تجهیزات خوبی نیز برای رصد و پایش مرز‌ها در اختیار فراجا قرار دارد و البته این تجهیزات بیشتر هم خواهد شد.

دیگر خبرها

  • (ویدئو) نجات توله سگ گیر کرده بین دو دیوار
  • جزئیات طرح جدید برای انسداد مرز‌های شرقی؛ ساخت دیوار ۴ متری
  • ثبت ۲۵۵ هزار قرارداد اجاره در سامانه «خودنویس»
  • عکس| فیلم زندگی «تتلو» ساخته می‌شود؟
  • گام‌های لرزان برای ثبت جهانی محور ساسانی کرمانشاه
  • ۲۰ فیلم ترسناک که بر اساس داستان واقعی ساخته شدند
  • پرسپولیس و ثبت یک آمار تاریخی؛ دیوار تهران
  • صحنه ای زیبا از تخم‌گذاری یک پرنده روی آب در تالاب انزلی | ویدئو
  • تخم‌گذاری پرنده کشیم بزرگ در تالاب بین‌المللی انزلی + فیلم
  • این اتوبوس شمیران به در و دیوار می‌خورد