Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران آنلاین»
2024-05-05@19:13:29 GMT

با دیوار تاریخی مشهور گرگان آشنا شوید!

تاریخ انتشار: ۲۲ اسفند ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۷۲۳۶۸۱۲

با دیوار تاریخی مشهور گرگان آشنا شوید!

همیشه از اینکه کشورمان، ایران، پیشینه‌ی قوی تاریخی دارد بسیار سخن گفته شده و در تمام مناطق کشور نیز شواهدی دال بر این موضوع کشف و آشکار شده است تا بر این موضوع صحه بگذارد. اما شاید برایتان جالب باشد بدانید که در شمال ایران در استان گلستان و شهر گرگان جاذبه‌ای وجود دارد که متحیرتان می کند! دیواری هم سن دیوار چین و دومین دیوار دفاعی جهان!

دیوار تاریخی گرگان که به دیوار سرخ معروف است و در متون قدیمی با نام مار سرخ شناخته می شود، یک دیوار تاریخی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از این دیوار تاریخی آثار کمی بر جای مانده که در حال حاضر از ساحل کمش تپه در جنوب رود اترک و شمال بندر ترکمن آغاز می شود اما هنوز انتهای آن مشخص نشده است، اما احتمالاتی وجود دارد که  انتهای دیوار سرخ در مصب رود گرگان، روستای خوجه لر، کوه‌های گلیداغ و یا قله کوه علی‌آباد قرار گرفته باشد و این شاید بدین خاطر باشد که  در زمان احداث آن سطح آب دریای مازندران از الان پایین‌تر بوده و ممکن است که بخش‌هایی از این دیوار زیر آب دریا بوده و تاکنون تخریب شده باشد.

تاریخ دقیقی برای اینکه این دیوار مربوط به چه زمانی است در دست نیست و تنها می توان به طور مبهم تاریخ این دیوار دفاعی را بین سال های ۴۲۹ تا ۶۱۵ میلادی در نظر گرفت. بیشتر تاریخ‌نگاران اظهار داشته‌اند که انوشیروان ساسانی این دیوار را بنا کرده، اما یک تاریخ نگار ایرانی در کتابی به نام زین‌ الخبار، زمان احداث این بنای تاریخی را به یزدگرد اول و اتمام آن را به انوشیروان نسبت می‌دهد.

در پشت دیوار دفاعی، تقریبا ۳۶ قلعه با مساحت‌های ۵ تا ۲۰ هکتار کشف کرده‌اند و می توان فهمید هدف از ساخت این دیوار بیشتر دفاعی بوده است. اما در نواحی شرقی که تپه ماهور و کوهستان بیشتری به‌ چشم می‌خورد قلعه‌ها متراکم‌تر بوده و با فاصله‌های کمتری از یکدیگر قرار دارند. این قلعه‌ها به غیر از ارگ، حصار و بارو دارای خندق‌هایی با هدف آجرپزی هم بوده‌اند. بزرگترین خندقی که در این منطقه کشف شده حدود ۳۳۰ هکتار وسعت داشته است. برج‌های نگهبانی دایره شکل متصل به دیوارهای قلعه نیز در فواصل منظم و در چهار گوشه‌ی آن قرار دارند و دارای جلوآمدگی به سمت بیرون قلعه هستند.

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: دیوار تاریخی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۲۳۶۸۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افتتاح فاز دوم فولاد بافت؛ با این پروژه بزرگ بیشتر آشنا شوید

براساس تصمیمات کلان دولت در زمینه زنجیره فولاد در سال 1368، هفت طرح ملی فولاد در 7 منطقه کشور راه‌اندازی شد که شرکت فولاد بافت، یکی از پروژه‌های این طرح بزرگ ملی است.

فاز اول شرکت احیا استیل بافت

طرح فولاد بافت شامل دو فاز 1 و 2 می‌شود. تاکنون در فاز یک، موفق به احداث واحد تولید آهن اسفنجی با ظرفیتی معادل 800 هزار تن در سال و با کمک فناوری احیای مستقیم PERED به روش ایرانی (افتتاح‌شده در آبان 1398) شده است.

ارزش فاز یک شرکت احیا استیل بافت، بالغ بر 120 میلیون یورو است. با تولید ویژه خود نه‌تنها موفق شده اقتصاد و تولید کشور را متحول کند، بلکه صدها نیروی جوان را به‌صورت مستقیم و غیرمستقیم به سرکار آورده است.

همان‌طور که اشاره شد، محصول شرکت احیا استیل بافت، آهن اسفنجی است. گندله سنگ آهن ماده اولیه کارخانه فولاد بافت است و توسط مجموعه‌های داخلی تامین می‌شود. این محصول واسطه‌ای بوده که پس از تولید، به‌عنوان ماده اولیه توسط کارخانجات تولیدکننده شمش آهن به مصرف می‌رسند.

شرکت احیا استیل بافت، تنها در 4 سال فعالیت خود نه‌تنها به ظرفیت اسمی خود دست پیدا کرده، بلکه موفق به تولیدی تا 4% بیش از ظرفیت پیشین شده است. فولاد بافت هم‌اکنون نیز، در پی راه‌اندازی فاز دوم تولیدات خود است.

فاز دوم شرکت استیل بافت

فاز دوم این شرکت، مطابق با روند فاز یک متمرکز بر تولید آهن اسفنج با 800 هزار تن ظرفیت خواهد بود. سرمایه‌گذاری این فاز، چیزی در حدود 4 هزار میلیارد تومان برآورده شده و همان‌طور که در گذشته وعده داده شده بود، فاز دوم تولید آهن اسفنجی این شرکت در اردیبهشت ماه سال 1403 آغاز به کار خواهد کرد.

همان‌طور که در فاز یک، تولید خیره‌کننده و درخشانی از این شرکت فولادی در اقتصاد و تولید کشور دیدیم، پیش‌بینی می‌شود در فاز 2 نیز نتایج مثبت و شایان‌توجهی را شاهد بوده و جوانان مستعد و تحصیل‌کرده بیشتری را در سراسر کشور، مشغول به کار ببینیم.

سخن پایانی

شرکت احیا استیل فولاد بافت، یکی از 7 شرکت فولادی برتر کشور است که تنها در فاز اول تولیدات خود توانسته به ظرفیت 800 هزار تن در سال دست پیدا کرده و چیزی در حدود 4% بیشتر از ظرفیت ازپیش‌تعیین‌شده نیز تولید کند.

فاز دوم تولید آهن فولاد نیز، به‌زودی در زمینه تولید آهن اسفنجی با ظرفیت اسمی 800 هزار تن در سال، با پشتوانه 4 هزار میلیارد تومان سرمایه‌گذاری، راه‌اندازی خواهد شد. تولیدات این شرکت فولادی را می‌توان نقطه عطفی در رشد اقتصاد، تولید و اشتغال‌زایی در کشور دانست. با افتتاح فاز دوم فولاد بافت اشتغال‌زایی این پروژه به 5500 فرصت مستقیم و غیرمستقیم افزایش خواهد یافت.

 

انتهای رپرتاژ آگهی/

دیگر خبرها

  • تکذیب صدور مجوز ساخت و ساز در قلعه اولتان استان اردبیل
  • با نواده پژو ۴۰۵ معروف آشنا شوید /عکس
  • خبر صدور مجوز ساخت و ساز در قلعه اولتان کذب است
  • چرا ابن بابویه قمى به شیخ صدوق مشهور شد؟ + فیلم
  • همدستی زن جوان با مرد آشنا برای قتل شوهرش
  • (ویدئو) نحوه درست کردن غذای مشهور اندونزیایی با سرخ کردن موز
  • کتاب من امام صادق (ع) را دوست دارم روانه بازار نشر شد
  • افتتاح فاز دوم فولاد بافت؛ با این پروژه بزرگ بیشتر آشنا شوید
  • با 7 بمب منیزیم آشنا شوید
  • پرسپولیس و ثبت یک آمار تاریخی؛ دیوار تهران