Web Analytics Made Easy - Statcounter

محمدحسن طالبیان شامگاه چهارشنبه در جلسه‌ با استاندار گلستان با موضوع ثبت دیوار دفاعی گرگان اظهار داشت: این اثر تاریخی با توجه به قدمت، کارکرد و اندازه، قابل مقایسه با دیوار چین است.

وی بیان کرد: با توجه به از بین رفتن‌ بخش وسیعی از این دیوار در طول تاریخ، توقع بازسازی کامل این اثر تاریخی وجود ندارد.

معاون وزیر میراث فرهنگی ادامه داد: تخریب بخشی از این دیوار در طی چندین سال گذشته و ساخت خانه بر روی آن امری طبیعی است اما احداث برخی پروژه‌ها بر روی دیوار بدون مطالعه دقیق از سوی مشاوران، توجیه ناپذیر است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

طالبیان ادامه داد: تلاش بیشتر برای مدیریت و حفاظت از بقایای این دیوار تاریخی می‌تواند توجیه خوب و قابل قبولی برای یونسکو در مسیر ثبت جهانی این اثر باشد.

وی اظهار داشت: دیوار دفاعی گرگان در لیست موقت ثبت فهرست یونسکو قرار دارد که تصویب نهایی آن نیازمند نقشه‌برداری اصولی است.

معاون وزیر میراث فرهنگی گفت: ۲۰ میلیارد ریال از هزینه مورد نیاز نقشه‌برداری دیوار دفاعی گرگان تامین شده اما اتمام آن نیازمند اعتبار بیشتر از سوی استان و وزارتخانه است.

طالبیان اظهار داشت: اگر کار نقشه‌برداری دیوار دفاعی گرگان تا اواخر امسال به پایان برسد، ثبت جهانی این اثر اواخر تابستان سال آینده مورد بررسی و تایید یونسکو قرار خواهد گرفت.

وی با اشاره به بازدید امروز از برج قابوس در گنبدکاووس گفت: برای ثبت جهانی این برج هم مشکلاتی از سوی مجاوران ایجاد شده بود که با تلاش مسوولان استانی برطرف شد.

طالبیان به ثبت جهانی جنگل‌های هیرکانی اشاره کرد و گفت: دستورالعمل بهره‌برداری از این جنگل‌ها از سوی پژوهشگاه میراث فرهنگی تهیه شده و به عنوان پایلوت در گلستان اجرا خواهد شد.

دیوار دفاعی، دیوار بزرگ گرگان یا دیوار سرخ که در برخی متون قدیمی با عنوان مار سرخ مطرح شده یکی از سه دیوار تاریخی جهان است.

این دیوار با نامهای سد اسکندر، سد انوشیروان، سد فیروز، دیوار دفاعی، قزل ییلان، قزل آلانگ و آلان(به زبان ترکمنی) نیز در منابع جغرافیای تاریخی و سفرنامه ها نگارش شده است.

طول دیوار بزرگ گرگان در حدود ۲۰۰ کیلومتر و عرض آن بین ۲ تا ۱۰ متر است.

امروزه بقایای دیوار تاریخی از کرانه های شرقی دریای خزر تا ارتفاعات و دره های البرز شرقی در دامنه بیلی کوه (پارک ملی گلستان نزدیک روستای زاو در شمال شرقی شهرستان کلاله) قابل مشاهده است.

پیشتر تاریخ ساخت دیوار گرگان را به دوره اشکانی نسبت می دادند اما مطالعات پژوهشی و آزمایشگاهی انجام شده در سال های اخیر نشان داد که این دیوار در دوره ساسانی و به منظور جلوگیری از هجوم اقوام شمالی احداث شد.

استاندار گلستان هم در این جلسه با اشاره به ثبت جهانی سه اثر تاریخی استان خواستار تسریع در فرآیند ثبت جهانی دیوار دفاعی گرگان شد.

هادی حق شناس وعده داد که با کمک منابع استانی و منابع ملی در راستای اتمام نقشه‌برداری و مستند سازی دیوار دفاعی گرگان تلاش خواهیم کرد.

بافت تاریخی گرگان، جنگل هیرکانی و برج قابوس سه اثر ثبت جهانی‌شده گلستان است.

احمد تجری مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گلستان هم در این جلسه خواستار حل مشکل ۲۰‌ ساله تجاوز به حریم تپه بازگیر مینودشت و ثبت جهانی دیوار دفاعی گرگان شد.

 معاون وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی همچنین در نشست با شهردار و اعضای شورای شهر گرگان گفت: شهر تاریخی استرآباد (گرگان) شایسته جهانی شدن است که در آن صورت، ظرفیت‌ها و مزیت‌های این شهر با ۳۵ زبان دنیا به همه جهان معرفی خواهد شد.

طالبیان اظهار داشت: تعامل بین شهرداری و شورای شهر گرگان با میراث فرهنگی بدون شک پایداری اقتصادی و توسعه پایدار این شهر را به همراه دارد.

وی ادامه داد: بسیاری از خانه‌های بافت قدیم گرگان را می‌توان به موزه تبدیل کرد و این موزه‌ها در واقع زیربنای توسعه و جذب توریست و گردشگر خواهد بود.

عبدالرضا دادبود شهردار گرگان هم در این جلسه اظهار امیدواری کرد: علاوه بر حفظ و حراست از مجموعه بزرگ و ارزشمند بافت تاریخی گرگان بتوانیم از دستاوردهای آن در حوزه‌های مختلف به ویژه گردشگری بهره‌مند شویم.

برچسب‌ها محمدحسن طالبیان وزارت میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی گلستان میراث فرهنگی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: محمدحسن طالبیان وزارت میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی گلستان میراث فرهنگی محمدحسن طالبیان وزارت میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی گلستان میراث فرهنگی اخبار کنکور دیوار دفاعی گرگان معاون وزیر میراث میراث فرهنگی نقشه برداری ثبت جهانی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۲۷۲۷۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تعطیلی بنا‌های تاریخی استان اصفهان فردا

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان اصفهان گفت: همزمان با شهادت امام جعفر صادق (ع) تمامی بنا‌های تاریخی، موزه‌ها و محوطه‌های زیر مجموعه این اداره کل در سطح استان پهناور اصفهان  فردا تعطیل است.

امیر کرم زاده ادامه داد: از روز یکشنبه ۱۶ اردیبهشت ماه تمامی این اماکن آماده ارائه خدمات به گردشگران و دوستداران میراث فرهنگی خواهد بود.

استان اصفهان بیش از ۲۲ هزار بنا و اثر تاریخی دارد که هزار و ۸۵۰ اثر به ثبت ملی و ۱۵ اثر آن از جمله میدان امام، کاخ چهلستون، باغ فین کاشان و مسجد جامع به ثبت جهانی رسیده است.

۸۰ موزه و بنای تاریخی با قابلیت بازدید در سراسر اصفهان تحت نظارت و مدیریت اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی این استان هستند.

باشگاه خبرنگاران جوان اصفهان اصفهان

دیگر خبرها

  • سرنوشت «تلخ» کارخانه‌ای که «موزه» نشد/«ریسباف» فقط «دست به دست» می‌شود!
  • مرمت پل خاتون کرج آغاز شد
  • ثبت اثر تاریخی در جواهرده رامسر در فهرست آثار ملی کشور
  • گام‌های لرزان برای ثبت جهانی محور ساسانی کرمانشاه
  • از سند ثبت ملی مهارت لَردِه دوزی روستای بیابانک ثبت‌شده در فهرست میراث‌ فرهنگی ناملموس رونمایی شد
  • از سند ثبت ملی بافت تاریخی روستای بیابانک رونمایی شد
  • رونمایی از سند ثبت ملی مهارت لَردِه دوزی روستای بیابانک سمنان
  • آثار عیلامی در خطر تعرض است؟
  • روستای فهرج کاندیدای بهترین روستا‌های جهانی گردشگری
  • تعطیلی بنا‌های تاریخی استان اصفهان فردا